You are here
Home > Известувања > ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕВЕНТИВНА СИСТЕМАТСКА ДЕЗИНСЕКЦИЈА ЗА УНИШТУВАЊЕ НА КОМАРЦИТЕ НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ЦЕНТАР ЖУПА

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕВЕНТИВНА СИСТЕМАТСКА ДЕЗИНСЕКЦИЈА ЗА УНИШТУВАЊЕ НА КОМАРЦИТЕ НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ЦЕНТАР ЖУПА

Информација до здружението на пчелари 

Се известуваат жителите на Општина Центар Жупа кои одгледуваат пчели на подрачјето на Општина Центар Жупа дека на ден 16.06.2022 година ( Четврток) , Општина Центар Жупа ќе спроведе теристичка ( од земја) дезинсекција против комарци. Запрашувањето ќе се врши во период од 20 до 05 часот , со апарат УЛВ ладно запрашување.

Се молат пчеларите и пчеларските задруги да ги превземаат соодветните мерки за заштита на пчелите.

Во случај на појава на неповолни временски услови ( ветар, дожд) дезинсекцијата се одложува за следниот поволен ден.

За сите информации и прашања Ви стоиме на раполагање – контакт 046/840-239

This post is also available in: македонски

Top