• Градоначалник на општина Центар Жупа е м-р Аријан Ибраим. Општината има вкупно 11 советници кои го претставуваат 23 села од општината.
  • Центар на општината е селото Центар Жупа. Општината се наоѓа во дебарскиот регион и опфаќа 23 села.
  • Во општината се наоѓа планината Стогово и Дебарското Езеро Општината се наоѓа во Дебарскиот регион и има вкупна површина од 107,21 км².

Известување - Повик 22.10.2018

Почитувани !

Општина Центар Жупа на ден 22.10.2018 го објавува следниот повик:

Проект за подобрување на општинските услуги - МСИП
MSIP2-NCB-001-18

Превземи го повикот

Пребарување на податоци