• Градоначалник на општина Центар Жупа е м-р Аријан Ибраим. Општината има вкупно 11 советници кои го претставуваат 23 села од општината.
  • Центар на општината е селото Центар Жупа. Општината се наоѓа во дебарскиот регион и опфаќа 23 села.
  • Во општината се наоѓа планината Стогово и Дебарското Езеро Општината се наоѓа во Дебарскиот регион и има вкупна површина од 107,21 км².

Известување - Одлука 13.07.2018

Почитувани !

Општина Центар Жупа на ден 13.07.2018 ја објавува следната одлука:

Превземи ја одлуката

Известување - Интерен оглас 02/2018

Почитувани !

Општина Центар Жупа на ден 02.07.2018 го објавува следниот Интерен оглас број 02/2018

Превземи го Интерниот оглас број 02/2018

Краен рок за аплицирање на 06.07.2018

Известување - Одлука 26.06.2018

Почитувани !

Општина Центар Жупа на ден 26.06.2018 ја објавува следната одлука:

Превземи ја одлуката

 

Известување - Интерен оглас 01/2018

Почитувани !

Општина Центар Жупа на ден 14.06.2018 го објавува следниот Интерен оглас број 01/2018

Превземи го Интерниот оглас број 01/2018

Краен рок за аплицирање на 21.06.2018

Редовна 4-та седница на Советот на општина Центар-Жупа

Почитувани Советници и Граѓани на општина Центар Жупа, на ден 12-ти Јуни 2018 год. со почеток во 10 часот ќе биде одржана редовна 4-та седница.
Седницата е отворена за јавноста, сите заинтересирани се поканети да учествуваат.На состанокот ќе се разгледаат приоритетните проекти на општината како и состојбата со јавното претпријатие Кале.

Со почит

Председател м-р Фехми Скендер.

Пребарување на податоци

Организација на општината

image Обраќање на Градоналалникот
 
image Совет на општината...
 
image Администрација...